tapio_malinenweb_small

Tietoisuustaidot vahvistavat kehoa ja mieltä

Monipuoliset taitovalmennuksemme antavat toimivia työkaluja ammattilaisille arjen työhön. Lyhyet koulutukset ja seminaaripäivät tarjoavat tietoa ja taitoa mukavassa muodossa.
Laaja ja osaava kouluttajaverkostomme on meidän valttimme. Se takaa innostavimmat uutuudet sekä elämänhallintaan että työssä kehittymiseen.

Ilmoittautuminen mindfulnesskursseille sivun alalaidan linkistä. Kaikki mindfulnesskoulutukset löytyvät sivun vasemmalta valikosta.

Tästä Tapio Malisen ohjeesta saat aineksia omaan harjoitteluun tai vaikka ryhmänohjaukseen.

Lataa kävelymeditaatio -harjoitus täältä

Peruskurssi: Mindfulness, stressin hallinta tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon avulla

Aikataulu: Pe 18-20.30, la 10-17 ja su 10-15

Mindfulness-Based Stress Reduction -menetelmän (MBSR) on kehittänyt amerikkalainen lääketieteen professori Jon Kabat-Zinn 30 vuotta sitten. Se on tunne- ja toimintatottumusten taitavaa säätelyä edistävä lähestymistapa. Siitä on viimeisten vuosikymmenien aikana tullut eräs tutkituin inhimillisen toiminnan osa-alue. Tutkimusten mukaan sen tehokkuus säännöllisesti harjoitettuna on varmistettu mm. stressin, uupumuksen, kroonisen kivun, murehtimissairauksien, uusiutuvan masennuksen ja tunne-elämän epävakaisuuden hoidon osana. Tämän vuoksi menetelmä on levinnyt nopeasti Amerikan lisäksi ympäri maailmaa terveydenhoidon ja työelämän ajankohtaisiin tarpeisiin.

MBSR-kurssilla opitut tietoisuustaidot
• lisäävät stressinhallinta- ja rentoutumiskykyä
• kehittävät metakognitiivista taitoa suhtautua kehon ja mielen reaktioihin niin, että kuormittuneisuus ja emotionaalinen kärsimys vähenevät
• parantavat kykyä hallita kroonista kipua tai muita kroonisia oireita
• selkeyttävät ihmissuhteita ja tuovat sisäistä tasapainoa ja rauhaa elämään
• voimistavat kehoa ja mieltä

Tehokkaat ja yksinkertaiset jooga-, hengitys- ja mietiskelyharjoitukset johdattavat tietoiseen ja hyväksyvään läsnäoloon. Oppimalla elämään nykyhetkessä ihminen eheytyy ja saa uudestaan yhteyden elämäniloonsa ja hyvinvointiinsa.

Menetelmä sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille henkilöille, jotka haluavat
• kehittää tietoista ja hyväksyvää läsnäoloa
• hyödyntää tietoisuustaitoja työssään
• oppia tasapainoista olemista haastavissa tilanteissa
• lisätä elinvoimaansa
• oppia lepäämään omassa työtavassaan ja olemaan vaikuttavia

Kurssin hinta on 390 euroa (sis. alv. 24%) sisältäen perehtymisen MBSR-menetelmään ja siinä käytettäviin harjoitteisiin, jaettavan kirjallisen materiaalin tietoisuustaitojen teoriasta sekä CD:n kotiharjoittamista varten. (HPI:n opiskelijoille hinta on 350 e sis.alv.)
Kouluttajana toimii psykologi, vaativan erityistason psykoterapiakouluttaja Tapio Malinen. Hän on opiskellut MBSR-menetelmän ohjaajaksi sekä Suomessa että ulkomailla.
Ilmoittautuminen on sitova. Mindfulnesskoulutus järjestetään Helsingissä. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä 30 pv ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa perimme täyden osallistumismaksun. - Ilmoittautumislinkki sinisessä laatikossa alla:

1 päivän kurssi: Oivaltava dialogi terapian ja ohjannan tukena

Gregory Kramerin (PH.D., Metta Foundation, USA) kehittämä oivaltava dialogi (Insight Dialogue) on käytäntö, jossa hiljaisuudessa tapahtuvaa meditaatiota sovelletaan terapeuttiseen vuorovaikutukseen. Interpersoonallinen meditaatio luo eheyttävää läsnäoloa ja antaa ihmissuhdetyöläiselle mahdollisuuden suhtautua työnsä stressiin uudella, hyvinvointia ylläpitävällä tavalla.

Insight Dialogue-menetelmän tarkoituksena on opetella vapauttamaan mielemme ehdollistuneista, automaattisista, ennakkoluuloisista ja kärsimystä tuottavista reagointitottumuksista. Läsnä olevan vuorovaikutuksen tuloksena aito ymmärrys ja myötätunto itseä ja toisia kohtaan kasvaa ja voimme harjoittamisen myötä kokea tyyntä valppautta, selkeyttä ja sisäistä vapautta asiakaskohtaamisissa.

Koulutuksen aina käsiteltäviä opintokokonaisuuksia ovat:

  • Interpersoonallisen meditaation opasteet.
  • Miten säilyttää tiedostava läsnäolo ihmissuhdetyössä.
  • Taitavan, terveellisen ja taitamattoman, epäterveellisen kokemuksen rakenteet vuorovaikutuksessa.
  • Ehdonvaraisen olemassaolo ihmissuhteiden rasitteena ja eheyttävä, myötätuntoinen intra- ja interpersoonallinen vuorovaikutus.

Opetus toteutetaan korostamalla kokemuksellisuutta, keskustelullista kumppanuutta ja reflektiota.

Koulutuspäivän hinta 120 € (sis alv.) sisältää opetuksen ja jaettavan materiaalin

Kouluttajana toimii psykologi, psykoterapeutti (VET), työnohjaaja STOry) Tapio Malinen.

Hän on opiskellut Gregory Kramerin ohjaamana Insight Dialogue-menetelmää Hollannissa ja USA:ssa.

Verkkokauppaan pääset tästä

Klikkaa tästä
ILMOITTAUTUMINEN

Klikkaa tästä
POSTITUSLISTALLE

Kysy tästä lisää
KOULUTUKSISTA