Osana Sami Kivisen Sosionomin opinnäytetyötä (helmikuu 2017) olemme koonneet tähän muutamia valmistuneiden lyhytterapeuttien näkemyksiä koulutuksen vaikutuksista heidän työelämäänsä.

Mitä työelämän ja vapaaehtoistoiminnan polkuja lyhytterapeuttikoulutus on avannut?

• On kyllä avannut uuden ikkunan elämääni - opiskelut jatkuvat edelleen toisessa oppilaitoksessa.
  • Yrittäjyys.
  • Hyvät yhteydet perhetyöhön, muutamia asiakaskontakteja harjoitusajalta...
  • Uusia kontakteja, täydentävien hoitomuotojen aseman vahvistumista.
  • Työelämäni on muuttunut toiveikkaammaksi. Mikään ei nujerra minua. Muuta ei juuri nyt ole ja oikeastaan nautin siitä, koska koulutus työn ohella oli aika rankka.
  • Olen saanut työnantajaltani pyynnön ryhtyä tukihenkilöksi - isossa konsernissa.
  • Lyhytterapeuttikoulutus on antanut itselleni paljon työkaluja ja voimia selvitä arkielämän työhaasteissa paremmin.
  • Mainitsemisen arvoista on myös se, että kasvanut itsetuntemus ja -ymmärrys auttavat jokapäiväisessä elämässä.
  • Hyödynnän päivittäin ratkaisukeskeisiä työtapoja.
  • Olen vaihtanut työpaikkaa ja varmasti yksi syy, että tulin valituksi työhön oli tämä koulutus ja mahdollisuudet hyödyntää sitä tässä työssä. Työskentelen siis järjestössä, joka tekee ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä.
  • Järjestössä toimintaani on osallistujien taholta kiitelty.
  • Ei mitään vielä.
  • En ole enää työelämässä (eläke) Vapaaehtoistoiminnassa olen luottamusrooleissa, jossa voin tiedostaa vuorovaikutusprosesseja  ym tietoisemmin.

Miten suunnittelet hyödyntäväsi lyhytterapeuttikoulutustasi tulevaisuudessa?

• Toivottavasti saan oman vastaanoton perustettua tai muuten saan tehdä luovempaa työtä koulutukseni ansiosta.
  • Hyvä koulutus, jota voi hyödyntää omassa elämässä joka päivä!
  • Päivätyössäni erityisopetuksessa.  Yrittäjänä terapian tarjoajana.
  • Toiveena olisi löytää lähitulevaisuudessa työ, jossa voisin hyödyntää sekä terapiaopintojani että pitkää kokemustani lapsista ja lapsiperheistä.
  • Hyödynnän hierojan työssä, sekä lyhytterapia vastaanotoilla.
  • Ehkä pistän oman bisneksen käyntiin, jos uskon omaan osaamiseeni.
  • Tavoitteenani on aluksi jakaa työtila kollegan/kollegojen kanssa, ja aloitella näin, nykyisen työni lisänä.
  • Jatkosuunnitelmissani on jatkaa opiskeluja, perustaa oma yritys ja suunnata ammattini hiljalleen kokonaan terapiatyöhön.
  • Yrittäjyys, kunhan neuropsykiatrisen valmentajan opinnot ovat valmiina. Sen jälkeen voi tarjota lyhytterapiaa ja valmennuspalveluita neuropsykiatrisista oireista kärsiville.
  • Olen miettinyt oman yrityksen perustamista. Asia on ollut vireillä pidemmän aikaa, mutta ajankohta ei vielä otollinen. Eli siinä ja tietenkin kaikessa ohjaustyössä, mitä teen ja tulen tekemään.
  • Ryhmäkeskusteluilla eri aiheista - kun useampi osallistuja   niin monta uutta näkökulmaa.
  • Olen perustanut toiminimen, hankkinut työtilan ja toteutan lyhytterapiaa toiminimeni kautta.