Ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus yliopistotutkintona

Helsingin psykoterapiainstituutti järjestää kolmevuotisen koulutuksen yhteistyössä Länsi-Englannin yliopiston kanssa (UWE Bristol, University of the West of England). Koulutuksen suorittanut voi hakea psykoterapeutin suojatun ammattinimikkeen käyttöoikeutta.

Uusia koulutusryhmien suunnittelu on käynnissä. Hakemuksen lähettämällä varmistat, että saat ensimmäisten joukossa tiedon koulutuksen aloituksen ajankohdasta. Hakemus ei sido, sen lähettämällä saat myös tiedon koulutus- ja ammattitaustasi soveltuvuudesta koulutukseen. 

Lisää yliopistokumppanuuden synnystä voit lukea täältä.

Ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteriohjelma 2019-2020, alkaa pe 23.8.2019!

Kolmivuotisen psykoterapeuttikoulutuksen jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua vuoden mittaiseen maisteriohjelmaan. Ylempi korkeakoulututkinto (MSc) tuo uusia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen asiantuntijatehtävissä. Maisteriopinnoista voi hakea myös UWE Bristoliin tohtorikoulutettavaksi. Koulutuspolku on ainutlaatuinen ratkaisukeskeisen psykoterapian alalla.

Lue lisää ja ilmoittaudu maisteriohjelmaan

"Terapeutin tie" -yleisöluennot

Tule kuulemaan terapeutin opinnoista, työstä, työllisyystilanteesta ja työhyvinvoinnista.

Ilmoittaudu luennoille

 

Kansainvälinen tutkinto työn ohella


University of the West of Englandin ja Helsingin Psykoterapiainstituutin järjestämä ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutus on 67,5 op:n laajuinen, suomenkielinen ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun asetuksen (VNA 1120/2010) mukainen. UWE Bristolilla (University of the West of England) on Iso-Britannian viranomaisen lupa järjestää psykologiakoulutusta. Psykoterapeuttikoulutus toteutetaan osana UWE Bristolin psykologiakoulutusta.

Suomen valvova viranomainen Valvira on vahvistanut, että UWE Bristolin ja HPI:n koulutukseen sovelletaan samaa menettelyä, jolla hyväksytään esimerkiksi ulkomailla koulutuksensa saaneet psykologit. Vaatimukset suomalaisen ja englantilaisen yliopiston järjestämän koulutuksen suhteen ovat samat.

Koulutuksesta valmistuvat saavat diplomin, joka on englantilaisen korkeakoulujärjestelmän mukainen ylempi yliopistotutkinto Post-Graduate Diploma in Solution Focused Therapy. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus jatkaa opintojaan psykoterapian maisterintutkintoon Master of Science, Solution Focused Therapy.
Lue yliopistokumppanimme suomenkielinen esittely.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö

 • 55 seminaaripäivää, jotka sisältävät
 • 120 tuntia työnohjausta seminaaripäivien aikana
 • 80 tuntia koulutuspsykoterapiaa

Koulutuspäivien ulkopuolella

 • 12 iltaa (4x45 minuuttia / ilta) opintoryhmätyöskentelyä
 • 320h potilas-/asiakastyöskentelyä
 • Itsenäistä etäopiskelua
 • perehtymistä ammattikirjallisuuteen
 • soveltavia välitehtäviä
 • etäopiskelua: harjoitustöitä, referaatteja, analyyseja ym.
 • työnohjatun asiakastyön harjoittelu
 • oman työn kehittämistä tukeva opinnäytetyö.

Etäopiskelu koordinoidaan verkko-oppimisympäristössä (moodlessa).

Koulutuksen hinta 18000-20000 euroa maksetaan erissä sopimuksen mukaan.

Kuka voi hakea koulutukseen?

Koulutukseen osallistuminen edellyttää:

• soveltuvaa sosiaali ja yhteiskuntatieteiden korkeakoulututkintoa esimerkiksi: sosionomi, teologi, sosiaalipsykologi, sosiaalityöntekijä, sosiaalipolitiikka, sairaanhoitaja, psykologi, fysioterapeutti, lääkäri, opettaja. (Kysy oman tutkintosi soveltuvuudesta.)
• vähintään 30 opintopisteen laajuudelta psykologian, psykiatrian tai psykoterapiataitojen opintoja
• soveltuva työkokemus
• mahdollisuutta tehdä riittävästi asiakastyötä koulutusohjelman aikana (noin kaksi tuntia viikossa)
• riittävää englanninkielisen asiatekstin lukutaitoa
• sitoutumista koulutukseen koko sen keston ajaksi

HPI:ssa suosimme moniammatillisia opiskelijaryhmiä, koska se edistää yhteistoiminnallista oppimista.

Voit täyttää hakemuksen vaikka olisit vielä epävarma. Saat hakemukestasi ensimmäisen palautteen jo muutaman arkipäivän sisällä.

Opiskelijat kertovat


Koulutuksesta

• ”Olen erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöön, sen suunnitteluun ja toteutukseen. Olen aikuiskoulutusalan asiantuntija ja työkseni suunnittelen koulutuksia. Tiedän, miten haasteellista on toteuttaa näinkin pitkää koulutusprosesssia siten, että tavoitteet saavutettaisiin näin hyvin. Kiitos kaikille hyvästä koulutuksesta!”

• ”Koulutus on monipuolista ja keskeiset asiat, erityisesti vuorovaikutuksen näkökulmasta, on hyvin huomioitu.”

• ”Teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa sekä mukavat ja ammattitaitoiset kouluttajat ja vierailijat. Hyvä oppimista tukeva ilmapiiri.”

• ”Monipuoliset työtavat, ryhmämuotoinen toiminta, luovuus ja positiivinen työote tekevät opiskelun mielekkääksi ja mukavaksi. Psykoterapeutin työ on itsenäistä ja koulutuksen työtavat antavat mahdollisuuksia monenlaiselle reflektiolle.”

• ”Koulutuksessa käsitellyt asiat sekä työkalut ovat suoraan toteutettavissa työssäni.”

 

Kouluttajista

• ”Kouluttajan oma innostuneisuus tarttuu ja heistä paistaa läpi varmuus, siitä mitä tekevät.”

• ”Pidän kouluttajien tavasta kouluttaa, avata asioita ja löytää uusia näkökulmia haastaviinkin tilanteisiin.Kouluttajista huokuu syvä viisaus, elämänkokemus ja työelämänkokemus erilaisten asiakkaiden ja työtehtävien parista.”

• ”Erittäin päteviä ja mielenkiintoisia luennoitsijoita.”

• ”Olen ollut turvallisella mielellä sen puolesta, että meitä kouluttaa ammattitaitoinen opettajakunta. Kouluttaminen itsessään on ollut selkeätä, sujuvaa, innostavaa ja kannustavaa. Joskus on käynyt mielessä, että onko tämä oikeasti näin yltiöpositiivista hommaa, mutta mikseipä elämässä voisi olla edes yksi paikka, jossa ei tule edes mieleen negatiivinen ajatus.”

 

Instituutista

• ”Koulutusyhteisössä on opintoja tukeva opiskeluilmapiiri ja myönteinen ryhmäytyminen on ollut mahdollista. Opintojen aikana on tuettu osaamista ja osaajien on ollut mahdollista jakaa osaamistaan.”

• ”Koulutus on ammatillisen pätevyyden laajentamisen lisäksi erittäin rikastava kokemus.”

• ”Olen nauttinut opinnoista ja joka hetkestä koulutuspäivissä. Oikein innostavaa ja inspiroivaa. Koulutuspäivien jälkeen ikään kuin leijuu muutaman päivän!”

”Kiitos mukavasta koulutusilmapiiristä. Olette osanneet valita joukkoonne hyviä tyyppejä.”

 

Omasta henkilökohtaisesta kasvusta

• ”Kiitos! Olen saanut paljon työvälineitä ja kasvanut lisää.”

• ”Kouluttajat ja koulutustaho ovat tukeneet opiskelua. Kouluttajat ovat ammattitaitoisia ja lämminhenkisiä. On suuri ilo olla osana Helsingin Psykoterapiainstituutin opiskelijakaartia.”

• ”Olen saanut paljon hyviä käytännön työkaluja ja olen myös pystynyt muokkaamaan viestiäni asiakkaille päin teoriapohjan vahvistuessa.”

 

Hakumenettely


Koulutukseen haetaan ensin kirjallisesti sähköisellä hakulomakkeella, jolla voit kertoa koulutus- ja työtaustasi ja kiinnostuksistasi. Hakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa n. 10-20 minuuttia. Hakemusta voi täydentää myöhemmin. Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.Hakemuksen lähettäminen ei sido hakijaa.

Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Kopiot todistuksista tuodaan haastattelutilaisuuteen. Haastattelun tuloksesta saa tiedon useimmiten parin viikon kuluessa.
Yhteydenpito tapahtuu pääasiallisesti sähköpostitse, jollei hakijan kanssa ole toisin sovittu. Hakemus muuttuu sitovaksi ilman eri toimenpiteitä koulutusohjelmasta riippuen viiden päivän kuluessa haastattelun jälkeisestä hyväksymisestä. Hakemuksen peruuttamiseksi riittää soitto tai sähköposti. Hyväksymiskirjeessä on aina täsmälliset ohjeet, miten menetellä.
Jos et vielä tiedä mihin haluat tai olet soveltuva hakemaan, saat täsmäpalautteen täyttämällä hakulomakkeen. Autamme mielellämme parhaan mahdollisen väylän löytämisessä.

Jos täyttämisessä tulee kysyttävää, älä epäröi soittaa toimistoon 045-1212321.

Hakemuksen lähetettyäsi olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse muutaman arkipäivän kuluessa.

Hakulomake

Koulutuksen ajankohdat ja hinnat

 

Uusia koulutusryhmien suunnittelu on käynnissä. Hakemuksen lähettämällä varmistat, että saat ensimmäisten joukossa tiedon koulutuksen aloituksen ajankohdasta. Hinta vahvistuu ennen koulutuksen alkamista. Kysy myös joustavista ja opiskelijaystävällisistä maksutapavaihtoehdoista.

Haastatteluun kutsutaan hakemuksen perusteella.

Opiskelijan oikeusturva

Olemme koonneet alla olevan linkin sivulle joitakin psykoterapeuttikoulutuksen asemaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Lisätietoa saat ottamalle meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.


Helsingin Psykoterapiainstituutin koulutuksen virallinen asema

Klikkaa tästä
HAKULOMAKKEELLE

Ilmoittaudu tästä
POSTITUSLISTALLE

Kysy tästä lisää
KOULUTUKSESTA