Ei sormella osoittelua - työyhteisösovittelija Väisäsen vinkit työelämän kehittäjille

Mitä pitkää ja vaikuttavaa uraa tehnyt Harri Väisänen on oppinut ratkoessaan j eri organisaatioissa? Väisänen jakaa videolla kolme tärkeää käytäntöä, joilla voidaan kääntää hankalat tilanteet organisaation muutososaamisen kasvualustaksi.

Sopu ja yhteisymmärrys - innovaativisuuden lähteillä
 

Henkilöstön ollessa yrityksen tärkein pääoma, toimiva ja avoin vuorovaikutus korostuu kilpailuetuna entisestään nykymaailmassa. 

 

Menestyvä tiimi on monimuotoinen, eri ammattiryhmistä ja ominaisuuksista koostuva työyhteisö. Luovuus syntyy erilaisuudesta, mutta erilaisuus aiheuttaa usein myös ristiriitoja ja väärinymmärryksiä. Työn kuormitusta lisää vielä se, että muuttuvat työtavat ja toimenkuvat aiheuttavat paineita jokaisen kommunikaatiotaidoille. 

 

Vaikka erimielisyydet ja ongelmat kuuluvat työarkeen ja organisaatiokasvun vaiheisiin, on tärkeää tiedostaa riittävässä vaiheessa milloin näiden kriisien aikaikkuna on yllittymässä. Erityisen jännitteisten tilanteiden ratkaisemiseksi moni esihenkilö tai HR-vastaava voi kokea tarvitsevansa tukea. Kyseisissä tilanteissa tehokkain tapa saada oppia ja apua on tukeutua henkilöön, joka on perehtynyt ratkaisukeskeiseen sovitteluun. Mikäli työyhteisösovittelijaa ei löydy organisaation sisältä, kannattaa käyttää ulkopuolista sovittelijaa.

 

Työyhteisösovittelu on aina oppimisprosessi, joka kasvattaa organisaation sosiaalista pääomaa. Jos ongelmiin työpaikalla ei sen sijaan puututa, työyhteisö omaksuu epäsuotuisat normit ja arvot osaksi kulttuuria, mikä vaikuttaa työnsuoriutumiseen ja organisaation kehittymiseen. Siksi avainasemassa ovat johdon ja työntekijöiden välinen yhteistyö sekä luottamus toisia kohtaan, ja tämä tekee työhyvinvointitoiminnasta kaikkein luotettavimman lähteen.

Ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntija 30 op

Tavoitteet

Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet:

 • toimia organisaation sisäisenä tai ulkoisena sovittelijana
 • ymmärtää sovittelun ja restoratiivisen työskentelyn teoreettisia lähtökohtia.
 • Taitopainotteinen ohjelma harjaannuttaa sekä teknisiä (proseduraalisia) että reflektiivisiä (deklaratiivisia) valmiuksia.

Sisältö

Koulutuksen teemat ovat:

 • Ratkaisukeskeisyys sovittelijan työkaluna
 • Restoratiivisuus
 • Sovittelun järjestelmät ja käsitteet
 • Työyhteisösovittelun prosessi
 • Sovittelijan identiteetti ja ammatillinen kasvu

Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja sisältää 10 lähiopetuspäivää.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu erityisesti sinulle, joka haluat:

 • oppia ratkaisukeskeisen työtavan käytäntöjä,
 • haltuunottaa työyhteisösovittelun osaamisen ja
 • vahvistaa taitojasi jo hankkimasi sovitteluosaamisen tueksi.

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 3200 euroa (sis. alv 24%).

 

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Lisätiedot

HPI:n opintotoimisto:

045 121 2321 

opintotoimisto@hpi.fi

Seuraava alkava koulutus

 • 18.1.2023 Helsingissä

Tutustu kouluttajatiimimme jäseniin

Harri Väisänen

 

Rakentavan vuorovaikutuksen ammattilainen ja näkökulman vaihtamisen taidon taitaja on sovitellut yli 100 casea. Väisäsen koulutuksia luonnehtii inspiroiva ja positiivisesti haastava ote.

 

Työyhteisösovittelun erityisosaaja,
rikos- ja riita-asioiden sovittelija,
koulu- ja oppilaitossovittelija,
sovittelun kouluttaja

 

Toimitusjohtaja, Oy Sovittelutoimisto TySo Ab

 

Inga Järvinen

 

Järvinen tunnetaan myötätuntoisesta ja avoimesta esiintymisestään. Hän on työskennellyt sekä rikos- ja riita-asioiden että perheasioiden sovittelun parissa jo 80-luvulta lähtien.

 

Järvinen on kirjoittanut Ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelu -kirjan (2013), jonka julkaisi Työterveyslaitos.

 

KM, psykoterapeutti VET, työyhteisösovittelija, työnohjaaja (STOry)

Petteri Salonen

 

Salonen saa kiitosta inhimillisyydestään ja positiivisesta asenteestaan. Innokkuutta huokuva koulutusmestari osaa selkeyttää monimutkaisetkin aiheet todella konkreettiseksi paketiksi.

 

Sosionomi, ratkaisukeskeinen terapeutti, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaaja (STOry), työyhteisösovittelija, pariterapeutti, uusperheneuvoja

Kaipaatko muutosta urallesi, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ei hätää, sillä koulutusneuvojamme tarjoaa henkilökohtaista uraneuvontaa.

Ota yhteys täyttämällä alla oleva lomake

Lyhytterapeuttikoulutuksesta ponnahduslauta henkilöstöjohtamiseen

 

Oletko kiinnostunut kehittämään ongelmanratkaisutaitojasi terapeuttisin työottein?

 

Menesty valmennuksessa tai täydennä osaamistasi oman alasi asiantuntija- ja asiakastyön tehtävissä. Lyhytterapeuttikoulutus antaa valmiudet esimerkiksi johdolle, esihenkilöille ja HR-asiantuntijoille uudistaa työelämän laatua ratkaisu- ja voimavarakeskeisin työmenetelmin. Saat käyttöösi käytännönläheisiä työkaluja, joilla voit panostaa osaamiseesi, huolehtia hyvinvoinnistasi sekä uudistaa itseäsi ja kehittää muita. 

Työnohjaus - ymmärrä työtä menestyksekkäästi

 

Haluatko auttaa työyhteisöä tunnistamaan voimavarojaan ja ohjaamaan niitä hyötykäyttöön?

 

Koulutus antaa vahvan ratkaisukeskeisen menetelmällisen osaamisperustan modernissa työelämässä. Voit toimia työnohjaajana omassa työssä, oman työn ohessa tai yrittäjänä. Koulutus on Suomen työnohjaajat ry:n suosituksen mukainen ohjelma.

Kaikki oikeudet pidätetään © Helsingin Psykoterapiainstituutti
 
HPI on suomalainen perheyhtiö, joka on kouluttanut yli 2500 eri alan osaajaa ratkaisukeskeiseen työotteeseen vuodesta 2006 lähtien. Meille on tärkeää, että jokainen meiltä valmistunut osaa tehdä vaikuttavaa työtä omalla alallaan sekä hallitsee erinomaiset taidot itsensä johtamiseen ja muiden kehittämiseen. 
 
 
 
Create a