460571223

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä linkistä UWE Bristolin kotisivulle: http://www.uwe.ac.uk 

Yliopistokumppanimme esittely

University of the West of England (UWE) on yksi Iso-Britannian suurimmista yliopistoista. Opiskelijoita yliopistossa on 30 000 ja henkilökuntaa 3500.

UWE on Englannin kuudenneksi menestynein yliopisto, kun mitataan valmistuneiden opiskelijoiden sijoittumista työmarkkinoille ja jatko-opintoihin (94,4 %, tutkimus korkeakouluopiskelijoiden sijoittumisesta työelämään opintojen jälkeen, 2013). Ura- ja rekrytointipalvelumme on palkittu Iso-Britannian parhaana (kansallinen perustutkinto-opiskelijoiden työllistymispalkinto, 2014).  

Monipuolinen tiedonjakaja

UWE sijaitsee elämää sykkivässä ja monikulttuurisessa Bristolissa – yhdessä Iso-Britannian tärkeimmistä kaupunkikeskuksista. Yliopistolla on ollut suuri vaikutus alueen kukoistavaan talouselämään etenkin ilmailu- ja avaruustekniikan, huipputeknologian, digitaalisen median ja asiantuntijapalveluiden aloilla.

UWE:n toimintasuunnitelma 2020 sisältää 300 miljoonan punnan investoinnin kiinteistön, infrastruktuurin ja henkilöstön hyväksi. Kampukselle rakentuu 50 miljoonaa puntaa maksava kauppatieteen ja oikeustieteen laitos, sekä Bristol Rovers Football Clubin sponsoroima, viimeisintä teknologiaa edustava 20 000 paikkainen jalkapallostadion. Stadion tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia opiskelijoille, henkilökunnalle, paikalliselle yhteisölle, yrittäjille ja yhteistyökumppaneille – niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

UWE:n ja Bristolin yliopiston alaisuudessa toimiva maailmankuulu robotiikan laboratorio on Iso-Britannian suurin monitieteellinen robotiikan tutkimus- ja kehittämiskeskus. Tekniikan- ja terveydenalan laitokset toimivat tiiviissä yhteistyössä teollisuuden alojen, terveyssektorin, sekä Bristolin ja Bathin yliopistojen kanssa edistääkseen lääketieteellisen tekniikan ja palvelutalojen osaamista.

Tunnustettu osaaja 

UWE Bristol on saanut kansainvälistä tunnustusta maailmanlaajuisesti merkittävästä tutkimustyöstä, joka on omalta osaltaan kasvattanut alakohtaisen tiedon ja käytännön osaamisen määrää. UWE on muun muassa saanut rahoitusta mikrobiologisten polttokennojen tutkimukseen Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä osana Grand Challenges (suuret haasteet) -stipendiä.

Kaksi UWE:n tohtorikoulutuskeskusta, “tulevaisuuden robotiikka ja autonomiset järjestelmät” sekä “digitaalinen suunnittelu, digitaalinen media ja digitaalinen taide”, ovat saaneet Iso-Britannian tieteellisen toimikunnan myöntämän apurahan. Apuraha myönnetään vain harvoille ja valituille tiukan seulonnan jälkeen. UWE Bristol on yksi seitsemästä korkeakoulusta Iso-Britanniassa, jolle on myönnetty lupa kouluttaa digitaalisen suunnittelun tohtoreita.

Teoriaa myös käytäntöön

50 % UWE:n kursseista on suunniteltu varta vasten työmarkkinoiden tarpeisiin, minkä vuoksi yliopisto tekee jatkuvaa kehitystyötä eri alojen ammattilaisten, kuten BBC:n, kanssa parantaakseen koulutusohjelmien laatua. Haluamme varmistaa, että koulutusohjelmamme ovat mielenkiintoisia ja tarjoavat opiskelijoille erinomaiset mahdollisuudet tavoitteidensa saavuttamiseen. Esimerkkinä mainittakoon ainutlaatuinen luontokuvauksen maisteriohjelma, jonka suunnittelimme yhdessä BBC:n luonnonhistorian yksikön kanssa.

UWE Bristolilla on pitkät perinteet yhteistyöstä eri alojen työnantajien, kuten Rolls Roycen, Airbusin ja BAE Systemsin, kanssa. Yhteistyöyritykset tarjoavat opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää kykyjään ja esitellä osaamistaan teollisuuden aitiopaikoilla – joko työharjoittelussa, projektitöissä tai muissa työssäoppimistilanteissa. Viime vuonna yli 5300 opiskelijaa syvensi osaamistaan työharjoittelussa.

Työharjoittelun pääasiallisena tarkoituksena on varmistaa, että opiskelijoillamme on riittävästi käytännön osaamista ja taitoja, jotta he ovat etulyöntiasemassa kilpaillessaan kansainvälisillä työmarkkinoilla. Työharjoittelu ja projektityöt ovat tärkeä osa tätä strategiaa.

UWE Bristol on solminut läheiset suhteet paikallisiin ja kansainvälisiin työnantajiin biosensoritekniikan ja biolääketieteen, mikroelektroniikan, ympäristöteknologian ja luovan talouden aloilta, sekä luonut innovaatioverkostoja, jotka kokoavat yhteen pieniä ja keskisuuria yrityksiä, organisaatioita ja tutkijoita. Verkostojen avulla syntyneistä ideoista muokataan uusia tuotteita ja palveluja edistämään talouden kasvua.

Fokuksessa suhteet

Yliopiston johtohenkilökunnalla on useita merkittäviä rooleja tärkeissä lautakunnissa sekä vaikutusvaltaisissa organisaatioissa. Esimerkiksi yliopiston varakensleri on myös puheenjohtajana University Alliance –ryhmässä, jonka tehtävänä on korkeakoulujen käytänteiden kehittäminen yhteistyössä Iso-Britannian hallituksen kanssa, Bristol Chamber of Commercen ja West of England Academic Health Science Networkin puheenjohtaja, sekä Confederation of British Industry South Westin tuleva puheenjohtaja.

Laajentuminen kansainvälisille markkinoille tukeutuu yllä mainittujen vahvuuksien ja laajojen verkostojen varaan. Olemme niittäneet mainetta Malesiassa ja Vietnamissa, missä osallistuimme talouden ja kansainvälisen kauppaoikeuden kehittämiseen. Olemme solmineet yhteistyösopimuksia yli 60 eri intsituutin kanssa ympäri maailman.

Laadukas ja tavoitteellinen opiskeluyhteisö 

UWE Bristolissa on neljä tiedekuntaa: ympäristön ja teknologian, kaupankäynnin ja oikeuden, terveydenhuollon, ammattikoulutuksen ja humanististen tieteiden, sekä luovien alojen ja kasvatustieteen tiedekunnat. Laitoksia on 16, tutkimuskeskuksia 24, tutkimusinstituutteja 3 ja asiantuntijapalveluyksikköjä 12.

UWE Bristol on luotettava yliopisto, jonka tavoitteet ovat korkealla. Ymmärrämme, että maailma muuttuu kiihtyvässä tahdissa, haluamme hyödyntää muutoksen luomia mahdollisuuksia ja pysytellä kehityksen aallonharjalla. Meillä on suuria suunnitelmia tulevien vuosien varalle. Suunnitelmat pohjautuvat ydintavoitteeseemme ja siihen, mikä on meille tärkeää – haluamme edistää tietoa, innostaa ihmisiä ja muuttaa tulevaisuutta – kuten toimintasuunnitelmaamme 2020 on kirjattu.

Ainutlaatuinen psykoterapian maisteriohjelma

Psykoterapian maisteriohjelma tekee ainutlaatuiseksi toteutus yhteistyönä brittiläisen yliopiston ja suomalaisen psykoterapiainstituutin välillä. UWE:lla on vankka kokemus psykoterapeuttisten koulutusohjelmien toteuttamisesta, HPI puolestaan hallitsee käytännön opetuksen ja tuen. HPI:n opiskelijoilla onkin erinomainen mahdollisuus hyötyä kehittyvästä yliopistokulttuurista sekä vuosien saatossa hioutuneesta käytännönläheisestä psykoterapeuttikoulutuksesta. 

Ohjelma toteutetaan Helsingissä, suomeksi. Se on yksi harvoista psykoterapian maisteritason koulutusohjelmista koko maailmassa, joka tukeutuu ratkaisukeskeiseen viitekehykseen. Opiskelija saa merkittävän määrän asiakaskokemusta ohjelman puitteissa. Hänelle tarjotaan intensiivistä opiskelujen ohjausta, taitopainotteisia seminaareja sekä työnohjausta. - Lue lisää maisteriohjelmasta