Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Opiskele nepsy-valmentajaksi ja saat käytännönläheisiä, ratkaisukeskeisiä menetelmiä työhösi lasten, nuorten ja aikuisten parissa sekä oman hyvinvointisi edistämiseen!

Kouluttajina ovat kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi kansainväliset huippuosaajat: lastenpsykiatri, professori Sami Timimi, ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden sekä PhD. Rachel Gillibrand (ratkaisupuhe aivokuvantamisen näkökulmasta).

Seuraavat koulutukset:
7.10.2021

HAE KOULUTUKSEEN

📞 SOITA MEILLE

Sisältö

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja työskentelee pääsääntöisesti asiakkaiden kanssa, joilla on neuropsykiatrisen oireyhtymän haasteita, kuten ADD/ADHD, tourette, asperger (autismikirjo), SLI, kehitysvamma tai laaja-alaisia oppimisvaikeuksia.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä voi käyttää apuna myös aggressiivisen käytöksen (käytöshäiriöiden), pelkotilojen ja ahdistuksen matalan kynnyksen hoitona tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisessa.

Ratkaisukeskeinen valmentaja tukee ja ohjaa asiakasta löytämään sen hetkisestä elämäntilanteestaan voimavaroja ja toimivia käytänteitä esimerkiksi oman elämänhallinnan taitojen haasteisiin.

Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä ja se sisältää 16 lähiopetuspäivää. Koulutus ja sen kirjallisuus on suomenkielinen.

Tavoitteet

Koulutuksessa omaksutaan nopea ja vaikuttava matalan kynnyksen menetelmäpatteristo eri ongelmatilanteisiin niin koulumaailmaan kuin sosiaali- ja terveysalallekin.

Nepsy-valmentaja osaa toimia koulutuksen käytyään työpaikan arjessa haasteellisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa rakentavasti ja ratkaisukeskeisen ammattilaisen ottein.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä voi käyttää esimerkiksi yksilöiden ja ryhmien motivoinnissa, haasteellisissa vuorovaikutustilanteissa, kodin ja koulun välisessä vuorovaikutuksessa, asiakas-, kehittämis- ja esimiestyössä, työnohjauksessa sekä moniammatillisissa palavereissa sekä oman elämän hyvinvoinnin edistämisessä.

Kohderyhmä

Nepsy-koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi tehostettua ja erityistä tukea saavien lasten, nuorten tai aikuisten parissa, kuten

• sosiaali- ja terveysalan hoitajat
  • ohjaajat
  • opetus- ja kasvatusalan opettajat
  • erityisopettajat
  • eri alojen terapeutit
  • päihde- ja mielenterveysalan työntekijät.

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään toisen asteen kasvatus-, terveys-, sosiaalialan tai vastaava perustutkinto.

Tapauskohtaisesti myös muu soveltuva tausta voidaan hyväksyä, mikäli hakijalla on riittävästi näyttöä työkokemuksesta kyseisillä aloilla tai hän toimii omaishoitajana neuropsykiatrisia haasteita omaavalle henkilölle. Tällöin opiskelija saa koulutuksen suorittamisesta nepsy-ohjaajan sertifikaatin.

Helsingin Psykoterapiainstituutti noudattaa ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajakoulutuksen yleisiä linjauksia Suomessa sekä neuropsykiatrisen valmentajan eettisiä periaatteita. Neuropsykiatrinen valmentaja ei ole ammattinimike, eikä sillä ole Valviran tai Opetushallituksen nimikesuojausta.

Opiskelijanamme voit liittyä Nepsy-valmentajat ry:n jäseneksi. Yhdistyksen tarkoitus on edistää muun muassa neuropsykiatristen valmentajien edunvalvontaa ja ammatillista kehittymistä.

Kouluttajatiimi

Pääkouluttaja: Anniina Nieminen

KM, erityisopettaja, Post Graduate Diploma Solution Focused Therapy, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, MBSR-mindfulness -ohjaaja, jatkotutkinto-opiskelija (tohtorin tutkinto/erityspedagogiikka)

Muita kouluttajia mm.

Arja Pihlaja
Sosiaalipsykologi YTM, Ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaajakouluttaja STOry, NLP Master Practioner (Neurolinguistic Programming)

Sami Timimi
Lastenpsykiatri, professori

John Henden
Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti

PhD. Rachel Gillibrand
Ratkaisupuhe aivokuvantamisen näkökulmasta

Koulutuksen hinta on 1950 euroa sis. alv 24%.

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

7.10.2021

Muut koulutuspäivät:
8.10.21
11.11.21
12.11.21
29.11.21
30.11.21
4.1.22
5.1.22
3.2.22
4.2.22
2.3.22
3.3.22
31.3.22
1.4.22
2.5.22
3.5.22

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Pandemian aikana, viranomaisohjeita noudattaen koulutus toteutuu etäopetuksena tai etä- ja lähiopetuksen yhdistelmänä.

Hakeminen

Täytä hakemus tästä. Olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän sisällä hakemuksen jättämisestä. Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Lisätiedot: 045 121 2321 tai opintotoimisto@hpi.fi

LÄHETÄ WHATSAPP-VIESTI