Ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus 60 op

Tule kehittymään ratkaisukeskeisen työtavan ammattilaiseksi! Suuren suosion saanut ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus on sovellettavissa moneen eri työympäristöön ja hakijoille, jolla on vahva kiinnostus ratkaisukeskeisen terapian maailmaan.

Koulutukseen sisältyvät psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

Seuraava koulutus: 21.6.2021

Voit myös kysyä peruutuspaikkoja 3.5. koulutukseen!

HAE KOULUTUKSEEN

📞 SOITA MEILLE

Koulutus tarjoaa osallistujille:

• Vaikuttavia työtapoja asiakastyöhön
• Välineitä oman työn kehittämiseen
• Uusia perspektiivejä moniammatilliseen yhteistyöhön
• Lisävalmiuksia esimiestyöhön ja johtamiseen
• Työhyvinvointia palvelevia välineitä voimavaraistavan työkulttuurin vahvistamiseksi
• Vahvan työnohjauksellisen tuen omalle harjoittelulle
• Ohjelma sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

2-vuotinen ohjelma:

• 24 seminaaripäivää 1 kerta kuukaudessa
• Pienryhmätyöskentely
• Koulutuksessa opittujen työtapojen taitoharjoittelu
• Seminaaripäivien aikana tehtävä työnohjaus
• Ratkaisukeskeisiä valmiuksia palveleva kirjallisuus
• Ohjeistetut välitehtävät
• Henkilökohtaisen itsensä kehittämisen projekti
• Oman työn kehittämistä palveleva opinnäytetyö.

Tavoitteet

Ratkaisukeskeisen lyhytterapeuttikoulutuksen 60 op tarkoitus on perehdyttää opiskelija ratkaisukeskeiseen teoriaan ja menetelmiin. Koulutuksessa tutustutaan ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, filosofiaan, työskentelyprosesseihin ja työtapoihin.

Koulutus antaa tiedot ja käytännön taidot turvalliseen ja vaikuttavaan lyhytterapeuttiseen mielenterveystyöhön.

Kohderyhmä

Koulutukseen ei ole muodollisia pohjakoulutusvaatimuksia. Koulutus soveltuu useille eri ammattiryhmien edustajille ja eri aloilla kouluttautuneille. Hakijan soveltuvuus arvioidaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä käytetään tuloksellisesti muun muassa sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- ja opetusalalla. Niiden käyttö on lisääntynyt myös muilla palvelualoilla ja yritysmaailmassa.

Menetelmiä sovelletaan työhyvinvoinnin kehittämisessä, työnohjauksessa, työyhteisösovittelussa ja johtamisessa.

Lyhytterapeutin ammattinimike ei ole suojattu, ja sitä ei haeta viranomaiselta. Muodollista lyhytterapeutin pätevyyttä ei ole, vaan kukin koulutusyhteisö varmistaa opiskelijan ammatillisen pätevyyden omalla tavallaan, esimerkiksi näyttökokeella.

Kouluttajatiimi

Inga Järvinen
Psykoterapeutti VET, KM

Mika Lindfors
MSc Solution Focused Therapy, Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti VET, VTK, NLP Master

Kari Muhonen
MSc Solution Focused Therapy, Psykoterapeutti VET, KM

Arja Pihlaja
Sosiaalipsykologi YTM, ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaajakouluttaja STOry, NLP Master Practioner (Neurolinguistic Programming)

Koulutuksen hinta on 4800 euroa (sis. alv 24%).

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Seuraava koulutus

• Ma 21.6.21
  • Ma 3.5.21 (täynnä, kysy peruutuspaikkoja)

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Pandemian aikana, viranomaisohjeita noudattaen, koulutus toteutuu etäopetuksena tai etä- ja lähiopetuksen yhdistelmänä.

Ilmoittautuminen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen. Olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän kuluttua hakemuksen jättämisestä. Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Hakijat kutsutaan pari tuntia kestävään vuorovaikutteiseen ryhmähaastatteluun.

Lisätiedot: 045 121 2321 tai opintotoimisto@hpi.fi