Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 op

Tule kehittymään ratkaisukeskeisen työtavan ammattilaiseksi! Suuren suosion saanut ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus on sovellettavissa moneen eri työympäristöön ja hakijoille, jolla on vahva kiinnostus ratkaisukeskeisen terapian maailmaan.

Koulutukseen sisältyvät psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

Seuraava koulutus: 21.6.2021

HAE KOULUTUKSEEN

📞 SOITA MEILLE

Koulutus tarjoaa osallistujille:

• Vaikuttavia työtapoja asiakastyöhön
• Välineitä oman työn kehittämiseen
• Uusia perspektiivejä moniammatilliseen yhteistyöhön
• Lisävalmiuksia esimiestyöhön ja johtamiseen
• Työhyvinvointia palvelevia välineitä voimavaraistavan työkulttuurin vahvistamiseksi
• Vahvan työnohjauksellisen tuen omalle harjoittelulle
• Ohjelma sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

2-vuotinen ohjelma:

• 24 seminaaripäivää 1 kerta kuukaudessa
• Pienryhmätyöskentely
• Koulutuksessa opittujen työtapojen taitoharjoittelu
• Seminaaripäivien aikana tehtävä työnohjaus
• Ratkaisukeskeisiä valmiuksia palveleva kirjallisuus
• Ohjeistetut välitehtävät
• Henkilökohtaisen itsensä kehittämisen projekti
• Oman työn kehittämistä palveleva opinnäytetyö.

Tavoitteet

Ratkaisukeskeisen lyhytterapeuttikoulutuksen 60 op tarkoitus on perehdyttää opiskelija ratkaisukeskeiseen teoriaan ja menetelmiin. Koulutuksessa tutustutaan ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, filosofiaan, työskentelyprosesseihin ja työtapoihin.

Koulutus antaa tiedot ja käytännön taidot turvalliseen ja vaikuttavaan lyhytterapeuttiseen mielenterveystyöhön.

Opiskelijanamme voit hakea ensin Lyhytterapeuttiyhdistyksen opiskelijajäseneksi ja valmistuttuasi varsinaiseksi jäseneksi. Lyhytterapeuttiyhdistys tarjoaa opiskelijajäsenille nettisivuillaan alustan hakea harjoitusasiakkaita.
Lue lisää lyhytterapeuttiyhdistys.fi

Kohderyhmä

Koulutukseen ei ole muodollisia pohjakoulutusvaatimuksia. Koulutus soveltuu useille eri ammattiryhmien edustajille ja eri aloilla kouluttautuneille. Hakijan soveltuvuus arvioidaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä käytetään tuloksellisesti muun muassa sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- ja opetusalalla. Niiden käyttö on lisääntynyt myös muilla palvelualoilla ja yritysmaailmassa.

Menetelmiä sovelletaan työhyvinvoinnin kehittämisessä, työnohjauksessa, työyhteisösovittelussa ja johtamisessa.

Lyhytterapeutin ammattinimike ei ole suojattu, ja sitä ei haeta viranomaiselta. Muodollista lyhytterapeutin pätevyyttä ei ole, vaan kukin koulutusyhteisö varmistaa opiskelijan ammatillisen pätevyyden omalla tavallaan, esimerkiksi näyttökokeella.

Kouluttajatiimi

Mika Lindfors
Sosiaalityöntekijä VtK, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaaja STOry, NLP Master

Kari Muhonen
KM, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy

Inga Järvinen
KM, psykoterapeutti VET

Sari Luoma
Sosionomi, ET pari- ja perhepsykoterapeutti, ratkaisukeskeinen yksilö- ja kuvataidepsykoterapeutti, MSc Solution Focused Therapy, NLP Master

Arja Pihlaja
Sosiaalipsykologi YTM, ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaajakouluttaja STOry, NLP Master Practioner

Koulutuksen hinta on 4800 euroa (sis. alv 24%).

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Seuraava koulutus

Ma 21.6.21

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Pandemian aikana, viranomaisohjeita noudattaen, koulutus toteutuu etäopetuksena tai etä- ja lähiopetuksen yhdistelmänä.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen. Olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän kuluttua hakemuksen jättämisestä. Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Hakijat kutsutaan pari tuntia kestävään vuorovaikutteiseen ryhmähaastatteluun.

Lisätiedot: 045 121 2321 tai opintotoimisto@hpi.fi