Ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun asiantuntija 30 op

Toimi oman työyhteisösi sovittelijana tai tarjoa palveluja ulkopuolisille työyhteisöille

Haluatko:

• saada käytännön työkaluja sovittelun tekemiseen?
  • oppia ratkaisukeskeisiä työtapoja?
  • kehittää taitoja rakentaa hyvää yhteistyötä ihmisten välille?
  • olla mukana eturintamassa viemässä uutta toimintakulttuuria eteenpäin?

Yksivuotinen ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija -koulutus tarjoaa mahdollisuuden ottaa haltuun uusi ammatillinen taito ja syventää jo olemassa olevaa osaamista. Konkreettiset ratkaisukeskeisestä viitekehyksestä lähtöisin olevat harjoitukset ovat sovellettavissa myös muuhun asiakastyöhön, valmennukseen, työnohjaukseen, esimiestoimintaan tai muuhun vastaavaan kontekstiin.

Seuraava koulutus alkaa 1.11.17 Helsingissä.
Prosessi kestää yhden lukuvuoden.

Ilmoittaudu täältä myös 15.8. klo 18.00 järjestettävälle yleisöluennolle: "Sinustako työnohjaaja?"

Lue myös tiedotteemme "Huomenta on työpaikan tärkein sana - potkut voi estää työyhteisösovittelulla." (STT tiedotteet 24.8.2015)

Täytä hakemus koulutukseen tästä

"Sovittelun käyttö tilanteiden ratkaisemiseksi kertoo edistyksellisestä yrityskulttuurista."

- Inga Järvinen, sovittelukouluttaja

Mitä on ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelu?

Työyhteisösovittelu on aktiivista ristiriidan ratkaisemiseen pyrkivää toimintaa. Sitä toteutetaan sekä sisäisenä että organisaation ostamana ulkopuolisten sovittelijoiden ohjaamana toimintana. Sovittelutoiminnan avulla voidaan poistaa stressin ja kuormituksen aiheuttajia, parantaa työympäristöä sekä oppia selviytymään erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Työyhteisösovitteluissa opitaan uusia vuorovaikutukseen liittyviä toiminnan tapoja. Sovittelutaidon elementit voivat olla myös avain menestykselliseen henkilöstö- ja tiimijohtamiseen.

Konfliktien ja niiden käsittelyn kautta opitaan vaihtamaan ajatuksia ilman, että ne synnyttävät ristiriitatilanteita.

- Harri Väisänen, sovittelukouluttaja

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus soveltuu erityisesti sinulle joka haluat:

• oppia ratkaiskukeskeisen työtavan käytäntöjä
  • haltuunottaa työyhteisösovittelun osaamisen
  • vahvistaa taitojasi jo hankkimasi sovitteluosaamisen tueksi

Koulutukseen voi osallistua monenlaisilla pohjakoulutuksilla ja työtehtävissä toimien. Koulutus soveltuu hienosti myös jatkokoulutukseksi esimerkiksi HR-henkilöstölle, työyhteisövalmentajille, työnohjaajille, psykoterapeuteille, esimiehille, asiakaspalveluhenkilöstölle, työsuojeluvaltuutetuille.

Valveutunut esimies ei jätä ihmisiä sairaslomalle ja turvaudu irtisanomisiin, vaan edistyksellinen yritys ja työyhteisö hyödyntävät työyhteisösovittelua.

Koulutusprosessin vastuuhenkilöt

Koulutusprosessin vastuuhenkilöinä toimivat Inga Järvinen ja Harri Väisänen. Lisäksi koulutuksessa hyödynnetään muita sovittelutoiminnan asiantuntijoita. Koulutus liitetään Helsingin Psykoterapiainstituutin eettisen toimikunnan alle.

• Inga Järvinen
  • kasvatuksen ja ihmistyön asiantuntija
  • sovittelutoiminnan pioneeri ja kehittäjä; toinen kirjan "Ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelu" kirjoittajista. Kirjan julkaisija: Työterveyslaitos.
  • kasvatustieteen maisteri (KM), psykoterapeutti (VET)

Inga Järvinen & Tuula Luhtaniemi ovat julkaiseet kirjan Ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelu vuonna 2013. Kirja on saatavilla Työterveyslaitoksen verkkokaupasta.

Lue myös artikkeli kirjasta Työterveyslaitoksen sivuilla.

Koulutukseen hakeutuminen

Haku koulutukseen on käynnissä ja päättyy ryhmän täytyttyä.

Koulutukseen osallistuminen muuttuu sitovaksi vasta haastattelun ja koulutuspäätöksen saamisen jälkeen. Haastatteluun kutsutaan hakemuksen perusteella. Hakemus käsitellään viikon sisällä sen saapumisesta.

Haastattelu tarjoaa mahdollisuuden kokonaisuudesta lisätietojen saamiseen sekä tilaisuuden varmistua koulutuksen soveltuvuudesta omia toiveita vastaavaksi. Hakemukseen pääset myös tästä

Jos meillä ei ole kykyä keskustella uusista erilaisista ideoista ilman, että ne aiheuttavat konflikteja, ei myöskään voida saada innovaatioita ja tuotteliaisuutta aikaiseksi.

- Harri Väisänen, sovittelukouluttaja

Ajankohta ja maksutavat

Prosessi kestää yhden lukuvuoden. Lähiopetuspäiviä on 1-2 kuukaudessa. Tiedustele opetuksen tarkempia ajankohtia ja hintoja: info@hpi.fi tai 045 1212321. Kysy myös joustavista ja opiskelijaystävällisistä maksutapavaihtoehdoista.

Työyhteisö, jossa on konflikteja ei ole huono työyhteisö, vaan se kertoo myös yhteisön olevan elossa ja ihmisten olevan sitoutuneita työhönsä.

Opiskelijat kertovat

Keväällä 2016 valmistuneiden työyhteisösovittelijoiden kommentteja. Koulutuksen kokonaisarvioksi asteikolla 1-10 tuli 9,17

Mikä oli koulutuksessa parasta?

• Parasta oli lähipäivien tehokkaat harjoittelut ja toiminnallinen ohjaus
  • Tieto ja ymmärrys siitä, että asioilla on monta näkökulmaa. Asioihin voi suhtautua hyvin monilla erilaisilla tavoilla
  • Lähiopetuspäivät ja niiden sisältö. Lähipäivillä oli voimia antava vaikutus.
  • Itse asia on erittäin tärkeä, sisältö. Keskustelut olivat parasta myös.
  • Käytännön harjoittelut lähipäivien aikana olivat erittäin hyödyllisiä.
  • Mahtavat vetäjät Inga ja Harri nais- ja miesnäkökulmineen.
  • Parasta koulutuksessa oli koko ryhmä ja sen kouluttajat
  • Hyvät ja ammattitaitoiset kouluttajat, jotka olivat innostuneita asiastaan.
  • Lähiopiskelu ja omassa arjessa tehtyjen harjoitusten yhdistäminen.