Ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus, alkaa 30.3.2020 Helsingissä

Suuren suosion saanut Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeuttikoulutus on hyvin sovellettavissa moneen eri työympäristöön ja hakijoille, jolla on vahva kiinnostus ratkaisukeskeisen terapian maailmaan.

Ratkaisukeskeisten taitojen lisäksi lyhytterapeutin opinnot sisältävät psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

Seuraava ja jo 19. koulutusryhmä aloittaa 30.3.2020 Helsingissä. Tule kehittymään ratkaisukeskeisen työtavan ammattilaiseksi. Haku koulutukseen on nyt!

Tervetuloa myös maksuttomille yleisöluennoille!
Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä.

Kokemuksia lyhytterapiaopinnoista:

"Opiskelu on avannut uuden ikkunan elämääni"
Valmistuneiden kokemuksia koulutuksen vaikutuksesta työelämään

Koulutuksen tavoitteet

Ratkaisukeskeisen lyhyterapiakoulutuksen (60 op) tarkoitus perehdyttää opiskelija ratkaisukeskeiseen teoriaan ja menetelmiin. Koulutuksessa tutustutaan ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, filosofiaan, työskentelyprosesseihin ja työtapoihin. Koulutus antaa tiedot ja käytännön taidot turvalliseen ja vaikuttavaan lyhytterapeuttiseen työhön hyvinvointipalvelualalla.

Ratkaisukeskeiset selkeät menetelmät ja koulutuksessa sovellettava yhteistoiminnallisuuden prosessi antavat valmiudet lyhyterapeuttiseen työskentelyyn ja ratkaisukeskeisen käytänteen soveltamiseen omassa ammatissa, oman työn kehittämiseen sekä moniammatilliseen yhteistyöhön. Ratkaisukeskeisyys on Suomessa vakiintunut suuntaus.
Ratkaisukeskeisiä menetelmiä käytetään tuloksellisesti muun muassa sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- ja opetusalalla. Lisäksi sen käyttö on lisääntynyt myös muilla palvelualoilla ja yritysmaailmassa. Menetelmiä sovelletaan myös työhyvinvoinnin kehittämisessä, työnohjauksessa, työyhteisösovittelussa ja johtamisessa.
Koulutukseen sisältyvät lisäksi psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot (30 op).

Koulutus tarjoaa osallistujille:

• Vaikuttavia työtapoja asiakastyöhön
• Välineitä oman työn kehittämiseen
• Uusia perspektiivejä moniammatilliseen yhteistyöhön
• Lisävalmiuksia esimiestyöhön ja johtamiseen
• Työhyvinvointia palvelevia välineitä voimavaraistavan työkulttuurin vahvistamiseksi
• Vahvan työnohjauksellisen tuen omalle harjoittelulle
• Ohjelma sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op.

Kaksivuotisen ohjelman sisältö:

• 24 seminaaripäivää
• Pienryhmätyöskentely
• Koulutuksessa opittujen työtapojen taitoharjoittelu
• Seminaaripäivien aikana tehtävä työnohjaus
• Ratkaisukeskeisiä valmiuksia palveleva kirjallisuus
• Ohjeistetut välitehtävät
• Henkilökohtaisen itsensä kehittämisen projekti
• Oman työn kehittämistä palveleva opinnäytetyö.

Hakukelpoisuus

Koulutus soveltuu useille eri ammattiryhmien edustajille ja eri aloilla kouluttautuneille. Osalllistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Lyhytterapeutin ammattinimike ei ole suojattu, eli sitä ei haeta viranomaiselta vaan koulutusinstituutti myöntää pätevyyden. Koulutukseen ei ole tiettyjä pohjakoulutusvaatimuksia, vaan hakijan soveltuvuus arvioidaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Tervetuloa opiskelemaan monien mahdollisuuksien koulutukseen!

Opiskelijoiden palautetta

• Olen ollut turvallisella mielellä sen puolesta, että meitä kouluttaa ammattitaitoinen opettajakunta.
  • Terapeutin työ on itsenäistä ja koulutuksen työtavat antavat mahdollisuuksia monenlaiselle reflektiolle.
  • Luovuus ja positiivinen työote tekee opiskelun mielekkääksi ja mukavaksi.
  • Nämä asiat ja työkalut ovat suoraan toteutettavissa työssäni. Olen erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöön, sen suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Pidän kouluttajien tavasta kouluttaa, avata asioita ja löytää uusia näkökulmia haastaviinkin tilanteisiin.
  • Koulutus on ammatillisen pätevyyden laajentamisen lisäksi erittäin rikastava.
  • Olen nauttinut joka hetkestä koulutuspäivissä.
  • Oikein innostavaa ja inspiroivaa.
  • Olen saanut paljon työvälineitä ja kasvanut lisää.
  • Teoria muuttuu eläväksi käytännöksi.
  • Tämä on ihanasti ruokkinut omaa kasvua.

Koulutuksen hinnat

Kuukausierä

22 erää

Laskutuslisä 5€ kuukaudessa

Kokonaishinta 4910€

Lukukausierä

4 erää

Kokonaishinta 4800€

Kertasuoritus

1 erä

Kokonaishinta 4800€

Haku koulutuksiin on käynnissä. Tiedustele opetuksen tarkempia ajankohtia:
info@hpi.fi tai 045 1212321. Kysy lisää myös joustavista ja opiskelijaystävällisistä maksutapavaihtoehdoista.

Hae koulutukseen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen. Olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän kuluttua hakemuksen jättämisestä. Hakijat kutsutaan pari tuntia kestävään vuorovaikutteiseen ryhmähaastatteluun.
Hakulomakkeen löydät tämän sivun alareunasta. Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Kysy tarvittaessa lisätietoa hakupalvelustamme yhteyslomakkeella, soittamalla 045 121 2321 tai sähköpostitse info@hpi.fi

Klikkaa tästä
HAKULOMAKKEELLE