Ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus

Lyhytterapeuttikoulutus on kaksivuotinen terapiakoulutus. Koulutus on taitopainotteinen ja se antaa vahvat perustaidot ratkaisukeskeisistä menetelmistä. Koulutuksesta valmistuvat voivat toimia menestyksekkäästi esimerkiksi sosiaalityössä, lastensuojelussa, nuorisotyössä, vankienhoidossa ja varhaiskasvatuksessa. Terapeutin taidot ja työkalut sopivat myös liike-elämän palvelukseen. Lyhytterapeutin ammattinimike ei ole suojattu, sitä ei haeta viranomaiselta vaan koulutusinstituutti myöntää pätevyyden.

Uudet koulutukset alkavat keväällä ja syksyllä. Hakea voit nyt.

Seuraavan koulutuksen aloitus:

Helsingissä 24.10.17
Tampereella 27.9.2017

Opiskelijoiden lyhytterapia Pop Up kiinnosti syyskuussa
Katso kuvagalleria ja päivän tunnelmat täältä

"Opiskelu on avannut uuden ikkunan elämääni"
Valmistuneiden kokemuksia koulutuksen vaikutuksesta työelämään

Koulutuksen tavoitteet

Ratkaisukeskeisen lyhyterapiakoulutuksen (60 op) tarkoitus on antaa hyvä perusta ratkaisukeskeisistä menetelmistä ja teoriasta. Koulutuksessa perehdytään ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, filosofiaan, työskentelyprosesseihin ja työtapoihin. Ratkaisukeskeiset selkeät menetelmät ja koulutuksessa sovellettava yhteistoiminnallisuuden prosessi antavat valmiudet lyhyterapeuttiseen työskentelyyn ja ratkaisukeskeisen käytänteen soveltamiseen omassa ammatissa, oman työn kehittämiseen sekä moniammatilliseen yhteistyöhön. Ratkaisukeskeisyys on Suomessa vakiintunut suuntaus.
Ratkaisukeskeisiä menetelmiä käytetään tuloksellisesti muun muassa sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- ja opetusalalla. Lisäksi sen käyttö on lisääntynyt myös muilla palvelualoilla ja yritysmaailmassa. Menetelmiä sovelletaan myös työhyvinvoinnin kehittämisessä, työnohjauksessa, työyhteisösovittelussa ja johtamisessa.
Koulutukseen sisältyvät lisäksi psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot (30 op). Soveltuvan pohjakoulutuksen pohjalta voi lyhytterapeuttikoulutuksen jälkeen hakea myös yliopistolliseen psykoterapeuttikoulutukseen. Soveltuvia tutkintoja ovat esimerkiksi sosionomi, teologi, sosiaalipsykologi, sairaanhoitaja, psykologi, fysioterapeutti ja lääkäri.

Koulutus tarjoaa osallistujille:

• Vaikuttavia työtapoja asiakastyöhön
• Välineitä oman työn kehittämiseen
• Uusia perspektiivejä moniammatilliseen yhteistyöhön
• Lisävalmiuksia esimiestyöhön ja johtamiseen
• Työhyvinvointia palvelevia välineitä voimavaraistavan työkulttuurin vahvistamiseksi
• Vahvan työnohjauksellisen tuen omalle harjoittelulle
• Ohjelma sisältää psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 35 op).

Kaksivuotisen ohjelman sisältö:

• 24 seminaaripäivää
• Pienryhmätyöskentely
• Koulutuksessa opittujen työtapojen taitoharjoittelu
• Seminaaripäivien aikana tehtävä työnohjaus
• Ratkaisukeskeisiä valmiuksia palveleva kirjallisuus
• Ohjeistetut välitehtävät
• Henkilökohtaisen itsensä kehittämisen projekti
• Oman työn kehittämistä palveleva opinnäytetyö.

Hakukelpoisuus

Koulutus soveltuu useille eri ammattiryhmien edustajille ja eri aloilla kouluttautuneille. Osalllistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Katso seuraavan koulutusryhmän alkamisaika koulutuskalenterista ja täytä hakulomake heti!
Tervetuloa opiskelemaan monien mahdollisuuksien koulutukseen!

Opiskelijoiden palautetta

• Olen ollut turvallisella mielellä sen puolesta, että meitä kouluttaa ammattitaitoinen opettajakunta.
  • Psykoterapeutin työ on itsenäistä ja koulutuksen työtavat antavat mahdollisuuksia monenlaiselle reflektiolle.
  • Luovuus ja positiivinen työote tekee opiskelun mielekkääksi ja mukavaksi.
  • Nämä asiat ja työkalut ovat suoraan toteutettavissa työssäni.Olen erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöön, sen suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Pidän kouluttajien tavasta kouluttaa, avata asioita ja löytää uusia näkökulmia haastaviinkin tilanteisiin.
  • Koulutus on ammatillisen pätevyyden laajentamisen lisäksi erittäin rikastava.
  • Olen nauttinut joka hetkestä koulutuspäivissä.
  • Oikein innostavaa ja inspiroivaa.
  • Olen saanut paljon työvälineitä ja kasvanut lisää.
  • Teoria muuttuu eläväksi käytännöksi.
  • Tämä on ihanasti ruokkinut omaa kasvua.

Koulutuksen ajankohdat ja hinnat

Kuukausierä

22 erää

Laskutuslisä 5€ kuukaudessa

Kokonaishinta 4910€

Lukukausierä

4 erää

Kokonaishinta 4800€

Kertasuoritus

1 erä

Kokonaishinta 4800€

Haku koulutuksiin on käynnissä. Tiedustele opetuksen tarkempia ajankohtia:
info@hpi.fi tai 045 1212321. Kysy lisää myös joustavista ja opiskelijaystävällisistä maksutapavaihtoehdoista.

Nyt lyhytterapeutiksi on mahdollista opiskella myös Tampereella!

Tampereelle voit hakea samalla hakulomakkeella kuin Helsingin koulutukseen. Muista täyttää koulutuspaikkakunnaksi Tampere.
Voit kysyä lisää Tampereen koulutuksista ja koulutukseen hakemisesta myös info@hpi.fi ja numerosta 045-1212321.
Haastatteluun kutsutaan hakemuksen perusteella.

Hae koulutukseen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen. Olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän kuluttua hakemuksen jättämisestä.
Hakijat kutsutaan pari tuntia kestävään vuorovaikutteiseen ryhmähaastatteluun. Samalla voit sekä tutkia omaa motivaatiotasi että selvittää koulutuksen sisältöä. Hakupalvelumme auttaa sinua mielellään.
Kaikkiin koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden. Hakulomakkeen löydät tämän sivun alareunasta.
Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksellisesti.
Kysy tarvittaessa lisätietoa hakupalvelustamme:
- yhteyslomakkeella, soittamalla 045 121 2321 tai sähköpostitse info@hpi.fi
Todistuskopiot tuodaan haastattelutilaisuuteen.