Alkaen 1.9.2024
Hyvä hakija,
Sinut on hyväksytty Helsingin Psykoterapiainstituutin
järjestämään Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutukseen. Onnittelumme!
Koulutus antaa vahvat valmiudet seuraavien haasteiden parissa työskentelemiseen: ADD/ADHD, autismikirjon oireyhtymistä: Autismi ja Asperger, Tourette, SLI painottuen peruskouluikään ja aikuisuuteen.
Koulutuksesta saa rohkeuden käyttää käytännönläheisiä, valmennuksessa ja ohjauksessa tehokkaiksi havaittuja voimavarasuuntautuneita ratkaisukeskeisiä menetelmiä yllä mainittujen haasteiden lisäksi kehitysvammaisten, laaja-alaisia oppimisvaikeuksia, aggressiivisen käytöksen, käytöshäiriöitä tai pelkotiloja omaavien asiakkaiden kanssa tai ahdistuksen matalan kynnyksen hoitona tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisessa.
Nepsy-valmentaja osaa toimia koulutuksen käytyään työpaikan arjessa “haasteellisten asiakkaiden” ja heidän verkostojensa kanssa rakentavasti ja ratkaisukeskeisen ammattilaisen ottein.
Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään toisen asteen kasvatus-, terveys-, sosiaalialan tai vastaava perustutkinto.
Tapauskohtaisesti myös muu soveltuva tausta voidaan hyväksyä, mikäli hakijalla on riittävästi näyttöä työkokemuksesta kyseisillä aloilla tai hän toimii omaishoitajana neuropsykiatrisia haasteita omaavalle henkilölle. (Tällöin opiskelija saa koulutuksen suorittamisesta nepsy-ohjaajan sertifikaatin.)
Tämä liite sisältää tietoa koulutuksen hinnasta ja yhteisistä pelisäännöistä. Toivottavasti siitä on apua päätöstä tehdessäsi.
Yhteiset pelisäännöt
Ottamalla koulutuspaikan vastaan varaat sen itsellesi koko koulutusohjelman ajaksi. Koulutuksen järjestäjä (HPI) on vastaavasti sidottu tuottamaan koulutusohjelmaan kuuluvat palvelut. Opintonsa keskeyttäneen opiskelijan paikalle ei ole mahdollista ottaa toista tilalle. Tämän vuoksi sopimukset ovat molemminpuolisesti sitovia.
Koulutuksen järjestäjä varaa oikeuden koulutuksen organisointimuutoksiin (esim yhteistyöjärjestelyt toisen koulutusorganisaation kanssa).
Alla on tärkeää tietoa yhteisistä pelisäännöistä ja HPI:n tarjoamasta tuesta. Luethan periaatteet huolella läpi.
HUOM! Tarkistamme kaikkien hakijoidemme luottotiedot.
Harkintarauha
Suuret päätökset kannattaa tehdä tarkoin harkiten. Tämän vuoksi hakemuksen lähettäminen ja haastatteluun osallistuminen eivät vielä sido hakijaa koulutukseen. Hyväksyvän koulutuspäätöksen saatuasi voit rauhassa vielä miettiä haluatko ottaa paikan vastaan. Iloistakin asiaa on hyvä kypsytellä ainakin yön yli. Harkinta-aika on tyypillisesti muutaman päivän pituinen ja se on merkitty selkeästi hyväksymispäätökseen. Sopimus muuttuu molemminpuolin sitovaksi vasta harkinta-ajan jälkeen.
Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on 1920 euroa sis. alv 25,5%.
Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.
Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.
Lisäksi voi tulla opiskelijaryhmän oman päätöksen mukaisesti kohtuullisia muita kustannuksia.
Koulutusmaksu maksetaan lukukausittain. Erillisestä pyynnöstä kertamaksuna tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu. Voit ilmoittaa haluamasi laskutustavan sähköpostitse osoitteeseen talous@hpi.fi. Tarvittaessa voit kysyä neuvoa laskutusasioissa sähköpostitse: talous@hpi.fi tai puhelimitse 045 605 8393.
Hintatakuu
Ottaessasi koulutuspaikan vastaan sitoudut maksamaan koko opintomaksun valitsemassasi aikataulussa. HPI:n hinnat sisältävät arvonlisäveron (25,5 %) ja kattavat kaikki koulutuksen oleelliset kustannukset: opetuksen, osallistumisen erityisasiantuntijapäiville ja koulutusmateriaalin. Mahdolliset arvonlisäveron korotukset eivät vaikuta opiskelijalle ilmoitettuun hintaan.
Jos viranomaismääräyksissä tai muissa olosuhteissa tapahtuu olennaisia muutoksia koulutuksen alkamisen jälkeen, koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden kohtuullisiin hinnanmuutoksiin.
Peruutusturva
Elämäntilanteiden äkillisten muutosten varalta HPI voi tarjota opiskelijoilleen mahdollisuuden soviteltuun koulutusmaksuun myös harkinta-ajan jälkeen. Koulutusmaksun suuruus määräytyy sen mukaan, milloin peruutus tehdään.
§ Jos osallistuja joutuu peruuttamaan osallistumisensa harkinta-ajan jälkeen, mutta ennen koulutuksen alkamista, häneltä peritään 5 % koko koulutusohjelman hinnasta. Jos koulutuksen alkamiseen on vähemmän kuin 6 viikkoa, maksuvelvollisuus on 10 % koko koulutusohjelman hinnasta.
§ Jos opiskelija joutuu peruuttamaan osallistumisensa koulutuksen alkamisen jälkeen, maksuvelvollisuus on 40 % jäljellä olevasta osallistumismaksusta seuraavasta kalenterikuukaudesta laskien. Koko koulutuksen etukäteen maksaneelle opiskelijalle, rahoitusyhtiölle tai työnantajalle palautetaan summa, joka vastaa 60 % jäljellä olevien kalenterikuukausien maksuosuutta.
§ Jo aloitetun koulutuksen keskeyttämisaikomuksesta tulee keskustella pääkouluttajan kanssa etukäteen sen varmistamiseksi, että eri vaihtoehdot esimerkiksi koulutuksen tukitoimien ja tehtävien vaihtoehtoisten suoritustapojen räätälöimiseksi on tutkittu riittävän hyvin.
§ Vapautusta koulutuksesta haetaan koulutusyhteisöltä aina kirjallisesti.
Keskeytysturva
Opiskelun estävän pitkäaikaisen työkyvyttömyyden sattuessa opiskelija voi hakea vapautusta jäljellä olevista maksuista tai palautusta etukäteen maksetuista maksuista seuraavasta kalenterikuukaudesta lukien. Hakemukseen tulee liittää lääkärintodistus ja asiaa koskevat Kelan päätökset.
Mikäli koulutusorganisaatiossa käynnistetään jatkossa uusia koulutusryhmiä, koulutuksen järjestäjä voi oman harkintansa mukaan ja viranomaismääräysten rajoissa tarjota opintonsa keskeyttäneelle mahdollisuutta jatkaa koulutusta toisessa ryhmässä.
Työttömyysvakuus
Työttömyyden tai muun poikkeuksellisen taloudellisen haasteen sattuessa opiskelijan tulee olla yhteydessä HPI:n toimistoon esimerkiksi maksuvapaiden kuukausien sopimiseksi. HPI-rahoituksessa työttömyysajalta ei peritä viivästyskorkoja. Räätälöity maksuohjelma auttaa välttämään tarpeettomia kuluja ja useimmissa tapauksissa myös mahdollistaa koulutuksen jatkamisen.
Muuta huomioitavaa
§ Osallistuminen seminaaripäiviin tai osallistumatta jättäminen ei vaikuta opiskelijan maksuvelvollisuuteen.
§ Koulutuksen järjestäjä voi erottaa opiskelijan, joka laiminlyö oleellisesti tehtäviään tai ei niistä selviydy, häiritsee muiden opiskelua tai rikkoo vaitiolon sääntöjä. Erottaminen ei vapauta maksuvelvollisuudesta.
HPI:n toimisto palvelee mielellään kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa sähköpostitse: opintotoimisto@hpi.fi ja puhelimitse: 045 1212321.