82023elo
Loppukesä – uusi kukoistuksen aika!

Loppukesä – uusi kukoistuksen aika!

Psykoterapeutti Arja Pihlajan ajatuksia siitä, miten syksy voi olla inspiroivaa aikaa.
Kun kesä on päättymäisillään, on luonnollista tuntea haikeutta ja kaipuuta lämpöön ja aurinkoisiin päiviin. Mutta myös elokuun pimenevät illat ja saapuvan syksyn ruska ovat täynnä merkityksellisiä hetkiä ja uudistumisen mahdollisuuksia. Maadoitu metsässä tai jätä huolet meren syliin. Ratkaisu- ja voimavarakeskeisenä terapeuttina kannustan sinua miettimään tulevaa esimerkiksi tällaisista näkökulmista:

Kehitä itsellesi positiivisia rutiineja ja keskity vahvuuksiisi
Luo itsellesi terveellisiä, positiivisia ja hyvinvointia tukevia rutiineja, jotka auttavat tasapainottamaan arkeasi. Tiesitpä sitä tai et, sinäkin omaat valtavat sisäiset voimavarat. Tunnista ja hyödynnä omia vahvuuksiasi selviytyäksesi mahdollisista haasteista ja kukoistaaksesi uusissa elämäntilanteissa

Harjoita kiitollisuutta ja itsemyötätuntoa
Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka harjoittavat kiitollisuutta säännöllisesti ovat kaikkein onnellisimpia. Pysähdy siis havainnoimaan ympärilläsi olevaa kauneutta tai kunkin hetken ainutlaatuisuutta. Myös itsemyötätunto voi olla päivittäinen voimavara, sillä hyväksyvä suhtautuminen itseen auttaa selviytymään haasteista ja näkemään uudistumisen mahdollisuudet.

Hanki itsellesi kannustajia
Yhteisöllisyys ja toisilta saatu tuki voivat auttaa eteenpäin konkreettisin pienin askelin. Kannustan sinua jakamaan kokemuksiasi ja tunteitasi muiden kanssa, sekä tarjoamaan että vastaanottamaan tukea.

Aseta mielekkäitä tavoitteita
Syksy tarjoaa loistavan mahdollisuuden asettaa uusia tavoitteita ja tilaisuuden haastaa itseäsi. Muista kuitenkin tarkistaa, että tavoitteet eivät lisää stressiä ja kuormitusta. Älä myöskään aseta kohtuuttomia vaatimuksia itsellesi. Sen sijaan vaali sellaisia tavoitteita, jotka luovat merkitystä juuri sinun elämääsi. Tällöin niitä kohti voi mennä ilon ja helppouden kautta.

Toivotan sinulle inspiroivaa loppukesää sekä merkityksellisiä hetkiä ja onnistumisen iloa tulevaan syksyyn!